Solen gir nok energi på en time til å dekke hele jordens energibehov i ett år

Effektivisering av produksjons teknologien til Solceller har redusert prisen de siste 5 årene. Siden 2010 har prisen på Solceller falt med 68 prosent, og det siste året har prisen flatet ut.  Det gjør at solenergien nå er i ferd med å bli den billigste strømmen levert hos deg. Løft eiendommen din til Solceller og spar penger og miljøet nå. Dagens solceller vil ikke synke mye i pris, så start besparelsen i nå.

I Norge er forholdene for solceller like gode som i Tyskland det landet i verden med mest solkraft installert.

Lavere lufttemperatur i Norge gjør solcellene mer effektive og veier opp for mindre solstråling. Produksjons av strøm med solceller på Østlandet kan sammenlignes med produksjon i Berlin.

Hvor mye strøm leverer solceller

19 solcellepanel leverer 5000 kWh per år for et sydvendt skråtak på Østlandet. Det er rundt 30% av strømmen til en vanlig enebolig. Det gir en forventet strøm pris rundt 40 øre/kWh. Det er langt under dagens strømkostnad på 80 øre/kWh. Produserer du mer en det du du selv klarer å produsere er det strømselskap som betaler 80 øre/kWh eller mer. Strømkostnaden forventes å være 120 øre/kWh i gjennomsnitt neste 30 år.

Solceller produserer i 30 år uten spesielt vedlikehold

Noe som er spesielt interessant med solcelleanlegg som skiller disse fra mange andre teknologier for kraftproduksjon er at de nesten ikke har drifts – og vedlikeholdskostnader. Et solcelleanlegg  operere nærmest feilfritt i 30 år uten at det påløper store kostnader underveis.

Installer solcellepaneler spar penger og miljøet

Når du installerer solceller på taket får du ren og billig strøm. Ifølge IEA det internasjonale energi forbundet er strømmen vi bruker i Norge 40% kullkraft etter at rettigheter til vannkraft er solgt til utlandet. Med solceller kjører ikke elbilen din på kull-strøm fra kontinentet, den går på norsk solkraft. Solpaneler kan dekker mye av forbruket til en husstand.

Solceller, snø og vind

Solcellene vi leverer er laget med glass overflate, det gjør at snøen trolig sklir lettere av. Den mørke fargen på solcellene gir solen bedre tak til å smelte snøen. Når det kommer store mengder meg snø, kan man børste dette av og sikre strøm produksjonen. Solcellesystemet er dimensjonert for å tåle norske værforhold med mye snø og vind, så man trenger ikke ta snøen av.

Vil du vite hva taket ditt kan produserer; Fyll inn adressen i kontakt og send til oss. Vi bergner hva du kan spare deg og miljøet.